تولید میکروبی L-گلوتامات و کاربرداهای آن

کورینه باکتریوم گلوتامیکوم

کورینه باکتریوم گلوتامیکوم:

بک باکتری گرم منفی ، هوازی، گرم مثبت و بدون اسپورمی باشد که نسبت به بیوتین اگزوتروف می باشد. این باکتری به طور گسترده ای در صنعت در تخمیر L-گلوتامات استفاده می شود که اولین بار در سال 1956 از خاک جدا شده است. گلوتامات در شکل منوسدیم L-گلوتامات به عنوان تقویت کننده طعم و عطر سالانه 1.5 میلیون تن استفاده می شود.

ساختار گلوتامیک اسید
ساختار گلوتامیک اسید

همچنین L-گلوتامات می تواند به گلوتامین به وسیله آنزیم گلوتامین سنتتاز I تحت شرایط خاص، تخمیر شود. گلوتامین به عنوان یک داروی موفق و افزودنی غذایی سالم سالانه 2000 تن تولید می شود. تحقیقات روی میزان اثر اکسیژن محلول نشان می دهد که تامین مقدار زیادی اکسیژن برای تولید کارآمد این آمینواسید ضروری می باشد به عنوان مثال تبدیل گلوتامات به گلوتامین به مقدار خیلی زیادی اکسیژن و انرژی ورودی به منظور افزایش چرخه TCA و تامین ATP نیاز دارد.

مسیر سنتز گلوتامیک اسید و ژن های دخیل در سنتز آن
مسیر سنتز گلوتامیک اسید و ژن های دخیل در سنتز آن

 اگرچه تامین اکسیژن زیاد به سرعت هم زن فرمانتور و تزریق اکسیژن خالص وابسته است اما این موارد موجب هزینه زیاد محصول تولید شده می شود.

فرمنتاسیون گلوتامیک اسید
فرمنتاسیون گلوتامیک اسید

نویسنده : سعید کارگر

عضویت در کانال تلگرامی

همچنین شاید مطالب زیر مورد پسندتان باشد...

افزودن یک دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *